Author : nadiah Time : 10/03/2015 06:38:00 PM Comments : 1 Labels :

03 October 2015

Khas utk. semua yang mengenali ciknadiah

salam sejahtera utk semua blogger or pembaca blog ciknadiah :)

Bumi semakin dewasa, tujuan cik nadiah menaip entry utk hari ni
(first entry bagi bulan oktober)
utk membuat kenyataan mengenai jutaan ampun dan maaf utk semua
kesalahan yg telah cik nadiah buat sama ada dari cik nadiah lahir ke dunia sehingga menginjak dewasa kini dah 20an umur cik nadiah  :)
pada semua sahabat sahabat cik nadiah yg pernah mngenali diri cik nadiah atau terlanggar bahu ke atau pernah duduk serumah ke, sebilik di asrama atau dorm, sekelas dgn cik nadiah dari tadika hingga ke politeknik semuanye lah yg pernah bergaul dgn cik nadiah :) dan tak lupa cikgu2 semasa tadika, sekolah rendah, sekolah menengah juga tenaga pelajar politeknik

MOHON ampun maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki .
HALAL kan MAKAN & MINUM cik nadiah pernah ambil .

pada yg dah block cik nadiah di mana2 social media ( instagram, facebook, tweetter, wechat, blogger, whatsapp, dll. )  cik nadiah mohon terima kasih :) sbb menghindarkan dosa2 cik nadiah drpd tersebar :) tapi yg penting cik nadiah sudah memaafkan sesiapa yg berkenaan yg. telah block cik nadiah :)

cik nadiah manusia biasa, tak mampu menghukum manusia.
sbb cik nadiah pon dah banyak dosa... xnak dah lagi tanggung semua dosa2 semua tu ke akhirat nnt.

TERIMA KASIH SAHABAT2 cik nadiah :)))
jika ada hutang yg tak dibayar boleh tampilkan diri jumpa cik nadiah.

sekian, diri yg byk dosa
ciknadiah.

Author : nadiah Time : 9/01/2015 11:10:00 PM Comments : 0 Labels :

01 September 2015

coming soon! ber 'iv' utk jwtn dlm #SPA

assalamualaikum...
entry utk mlm 01 September 2015 berkenaan soal hidup periuk nasi aku
citenyee,. da tahu dapat jemputan pergi iv ni melalui sms.
but aku ni nak tahu lebih lanjut act. betul ke dpt pergi iv SPA ni...  mana tahu dpt sms tipu,
check kat web still makluman kena tunggu.sbb utk jwtan lain tgh up lagi.
then 2 3 hari lps tuh dah boleh dah check nama...mmg ic aq ada utk  iv jwtan tuu...
& lagi hampeh selang berapa hari lps tarikh keluar makluman kat web abg posmen pon hantar surat invite prgi iv niyh :D ayoyo kalau org yg xupdate hp or web mesti kucar hidup nak stndby itu ini utk iv...

:(  alaaa mmg jawatan ni memerlukan kputusan pmr je.

so, dlm kepala otak da pk da starting gaji mesti cukup2 je utk byr duit kereta...
nak kecewa pon xboleh jugak! belom tntu lagi kau dpt or berjaya iv tu nanti!! lgpon kau pon xtahu lagi kerja tu konpem memrlukan mental yg kuat! bukan senang2 nak dapat duit woiii !
jgn nak mgharap sgt yg kau dpt jwatan ni. yelar ramai lg student kelulusan pmr
yg better dari kau nadiah -.- ... chill jelah keyh, 03 September 2015 ni pergi dgn hati terbuka
yang kau niat nak dpt kerja! tu pon kalau dapat! jgn yakin dapat kerja tu k!
mind set awal2 dah ni biasa2 je utk iv SPA niyh nanti. hehehe ok sape sape yg dpt jemputan ber 'iv' saing aku boleh lah kita beramah tamah yer nanti, al maklum laa first time iv dgn #SPA ( location: johor ) :D

OK nak tahu ke jawatan ape dier yg aq nak pergi lusa ni??? haishhh xpyh lah tawu
sape sape yg ada mohon SPA tuh mesti tahukan utk kelulusan pmr ape jer jawatan yg ada.
ok lah.. ada rezeki, ada laaaa... kalau xda nak wad camne... ;) tawakal !

Author : nadiah Time : 8/29/2015 07:33:00 AM Comments : 0 Labels :

29 August 2015

28/08/2015 paling happy!

assalamualaikum
alhamdulillah,. jumpa juga akhirnya dgn sahabat seperjuangan
di politeknik chord, yupi, dan yanie. ada sorg yg xde, habib! nilar kawan yg kt
poli dulu dlu kawan yg boleh mencurahkan perasaan, wlupun kdg2 gelak tu mcm nk
runtuh langit hahaha. kawan kelas yg lain pon happening juga lah! tapi yg ni antara ter happening boleh masuk punye kawan :D

zaman politeknik yg best bila
lecturer batal kelas kami berempat keluar merancang buat aktiviti
yg lagi menarik dan release stress memasing :) makan2, boling, shopping
korang mmg terbaik !

sahabat yg mmg xkan aq lupakn smpai bila bila
next, majlis kahwin season time meet. haha xsabar nak tgok siapa kahwin dulu..
aq ke? chord ke? yupi ke? atauuuu yanieeee???? atau habib!

Author : nadiah Time : 7/13/2015 03:46:00 PM Comments : 0 Labels :

13 July 2015

dugaan tak dapat berkonvo

hai lhaa terasa kesedihan . . .
bukan sedih sebab xdpt kahwin, tapi sedih sebab xdapat merasa
konvo sama2 classmate course sendiri :(

lagi sedih . . .
bila gambar2 classmate terpancul2 tersembul2 keluar in whatsapp group
adoohhh kalau lahhhhh exstudent mcm aq ni diselitkan nama utk saing
berkonvo time dorg kan best .

chord,
nard minta maaf coz xdpt tengok chord konvo pakai jubah baju cantik2 depan mata nard...
sbb kalau nard pergi tengok nnt nard xkuat. lagi2 geram nard dekat lectrer math tu xhilang lg.... kalau bukan sbb paper math tu mesti nard dpt hepy2 ng chord. xpeee,... nard redha! Allah kan maha besar. maha pengampun. maha penyayang.
yg penting awk dah official graduate! tahniah!!! :D

jangan bersedih . . .
kerana hari2 yg akan datang perlu ditempuh!
11 ogos tarikh keramat aq nak pergi interbiu kerja baru
bukan lagi kerja yg lalu ( review balik entry sblum ni )

mari kita berhuhuhu . . .
hidup mesti diteruskan! jangan cemburu dgn org yg berjaya mnjadi kaya, cantik, bergaya,
dll.
cemburu lh dgn org yg penuh imannya, solat tak tinggal, dan taat perintahNYA.